KOTL'JADA

Kotl'jada je zastavljena kot zabavni in promocijsko - tekmovalni dogodek, namenjen vsem, ki se želijo predstaviti s svojo kuharsko ustvarjalnostjo.

Festival postavlja v ospredje solzice; Prežihove in tiste, ki simbolizirajo pestrost narave! Festival solzic je poklon Prežihu in poklon diverziteti narave, kulture, dediščine, tradicije, življenja in človeka pod Uršljo goro. To je turistična prireditev v okviru kulture in turizma, hkrati s tem pa tudi stopnica do vnovične postavitve Koroške na zemljevid Slovenije. Festival solzic je svojstveno praznovanje in praznik Koroške. 

V okviru festivala  bo,  med drugim, potekala v soboto,  20. maja, prireditev z imenom KOTL'JADA.

Kotl'jada je zastavljena kot zabavni in promocijsko - tekmovalni dogodek, namenjen vsem, ki se želijo predstaviti s svojo kuharsko ustvarjalnostjo. 

Pravila in pogoji sodelovanja so enostavni. Ustvariti je treba izvirno enolončnico, ki jo kuharji  kuhajo in pripravljajo na samem prireditvenem prostoru - v kotlu (ali loncu), na odprtem ognju ali plinskem gorilniku. Enolončnica mora vsebovati najmanj tri živila, ki so zrasla, bila vzrejena ali pa pridelana na Koroškem. Živila oz. sestavine s Koroške morajo biti jasno navedena na recepturi.

 

Ocenjevanje

Enolončnico bodo ocenjevali:

  1. tri članska strokovna komisija, 
  2. obiskovalci prireditve : s posebno oceno za izvirnost, nenavadnost, kreativnost, promocijo, ..

 

Prijave:

TD Solzice Ravne
Renata Picej  041/759 490


Oglasni prostor

Organizatorji

Društvo Solzice -